Nanotechnologie zorgt ervoor dat het oppervlak vrij blijft van beschadiging of aantasting door natuurlijke elementen zoals water, vuil, natuurlijke aangroei als Algen, Schimmels en Mossen. En is UV bestendig.

Algen, schimmels en mossen dringen zich in het onbehandelde oppervlak om zich daar in te graven en breken zo bijvoorbeeld de steen af.
Er worden hele gangen in gegraven die vol lopen met water en de steen breekt langzaam beetje bij beetje af. Dit is een perfecte leefomstandigheid voor algen, schimmels en mos en er groeit dan alleen maar meer en meer.

Om dit proces tegen te gaan hebben wij BIONANO Alg, Schimmel, Mos Remover uitgevonden wat zorgt dat dit proces stopt.

Na het afspuiten (bv met hoge druk waterspuit) van de dode Alg, schimmel en mos maken wij het schoon met BIONANO Super Cleaner dit zorgt er ook voor dat de originele kleur van het oppervlak weer terugkomt en maakt het oppervlak vrij van al het vuil en kalk.

Na het schoonmaken van het te behandelende oppervlak spuiten wij een onzichtbare laag BIONANO Steen – Hout Protector over de steen. Deze laag sluit het oppervlak niet af maar maakt als een fijn mazig web, met openingen van 3 nanometer groot over de steen heen, en blijft daardoor ademen en stoot daardoor alle virussen (kleinste virus is 4 nanometer groot), bacteriën (kleinste bacterie is 6 nanometer groot), water en vuil af.

Kijk hier voor een overzicht van onze producten.